Weer een stukje verder

Hoi allemaal,

terwijl ik dit berichtje aan het typen ben, liggen jullie denk ik allemaal wel op 1 oor. Hier is het nu maandag
31 mei, 18.46 uur. Vandaag zijn we met de trein verder gereisd naar Boston. Maar ik zal eerst nog even een verslag doen van zondag 30 mei, laatste dag New York.


Om te beginnen: het was warm, zeer warm (ongeveer 30 graden). Eigenlijk te warm om de stad te bezichtigen, maar ja, we zijn er maar twee volle dagen en die wil je gebruiken! Dus luchtig gekleed zijn we op pad gegaan. Wij zijn begonnen met een kop koffie/thee bij de Starbucks, daarna souvenirs gekocht en nog wat foto’s gemaakt van het Flatiron Building en omgeving. Vervolgens zijn we richting Pennsylvania Station gelopen om alvast uit te dokteren waar wij onze tickets voor de Amtrak (trein naar Boston) kunnen printen e.d. Toen dat eenmaal duidelijk was zijn wij met de subway naar het WTC gegaan. Het was te warm om deze afstand te voet af te leggen en als je in New York bent, dan moet je gewoon een keer met de subway zijn geweest (tenminste dat vonden wij ;)).

Eenmaal buiten bij het WTC stonden wij direct bij Ground Zero. Ondanks dat het nu nog een grote “bouwput” is, was het zeer indrukwekkend. Je zit zo de tv-beelden weer voor je. Wij waren er echt even stil van.

Na het WTC zijn wij het Financial District ingelopen. Hier hebben wij even heerlijk op een terras gezeten om ons vochtgehalte op peil te houden. Vervolgens zijn wij verder gelopen (uiteraard eerst verkeerd) om tickets te kopen voor de ferry die langs het vrijheidsbeeld gaat. Na een kleine tien minuten in de ellenlange rij te hebben gestaan, komt er een mevrouw aan die ons vrolijk meedeelt dat alle tickets zijn uitverkocht! Ja hoor, hebben wij weer… Wat nu? We kunnen natuurlijk niet New York verlaten zonder het vrijheidsbeeld te hebben gezien. Uiteindelijk hebben een rondvaart met een watertaxi geboekt. Deze ging langs het vrijheidsbeeld en Lower Manhatten. Moe maar voldaan zijn we weer met de subway teruggegaan naar Penn Station. ‘s Avonds heerlijk gegeten en nog wat laatste foto’s gemaakt van New York by Night.

Helaas hebben wij nog niet alles gezien van deze stad, daarvoor is 2 1/2 dag veel te kort. Dus dat wordt nog een keertje terugkomen :).


Zoals aan het begin van dit verhaal al verteld, zijn wij vandaag (31 mei) per trein naar Boston vertrokken. Was een leuke ervaring! Je ziet immers meer dan wanneer je een binnenlandse vlucht zou boeken. Het hotel is eenvoudig maar netjes (zeer belangrijk). We zijn al even bij het stadion van de Red Sox geweest. Het is de bedoeling dat wij morgenavond een wedstrijd van de Red Sox (honkbal) gaan bijwonen. We hadden vanmiddag al tickets willen kopen, maar helaas was de ticketoffice gesloten in verband met Memorial Day. Dus dat wordt morgen op tijd uit ons nest om kaartjes te kunnen bemachtigen.

Vanavond doen wij lekker rustig aan, want de twee dagen New York hebben er behoorlijk ingehakt. Zijn best wel kapot nu, haha. Sterker nog: Arnold ligt al prins heerlijk te slapen!

Ik zal voor jullie nog even wat nieuwe foto’s plaatsen. Hebben jullie weer wat plaatjes om naar te kijken.

Groetjes maar weer en veel lees- en kijkplezier!

Arnold & Gerti

Gerti Mulder
Gerti Mulder
Artikelen: 30