Washington DC

Zo daar zijn we weer! Helaas hadden wij op de laatste twee dagen geen internet op de camping. Maar eigenlijk maakt dat ook niet zo heel veel uit, want over deze twee dagen heb ik eigenlijk ook niet zoveel te melden. Zondag was een lange reisdag. We zijn toen van Niagara Falls naar Gettysburg gereden (of ook wel door ons genoemd: Gerti’s burg), zo’n 500 kilometer. Waren dan ook rond 16.30 uur op de camping. ‘s Avonds nog even een stukje gelopen op de camping. Verder weinig bijzonders gedaan of gezien.

Maandagmorgen zijn wij eerst naar Gettysburg geweest. Daar hebben wij een stuk van een autoroute gereden door het Battlefield. Lang, lang, lang geleden was deze omgeving een groot slachtveld waar Noord en Zuid tegen elkaar vochten. Tegenwoordig is het een memorial field. Iemand die van veel monumenten houdt moet hier zekers een keertje naar toe.

Daarna zijn wij verder gereden richting Manassas, een plaatsje dichtbij Washington DC, op zoek naar een camping. Uiteindelijk hebben wij een nachtje gekampeerd bij de boer. ‘s Avonds de koffers ingepakt en ons voorbereid op het inleveren van ons tijdelijk huisje.

Dinsdagmorgen was het dan zo ver. We moesten onze camper weer inleveren bij Cruise America. Nadat Arnold de camper weer slik en span had gemaakt zijn we naar Cruise America vertrokken. Nog even aftanken en gas bijvullen en inleveren maar. Tot zover ons avontuur in de camper! Nu op weg naar Washington. De jongen die ons heeft geholpen bij Cruise America heeft een taxi voor ons gebeld die ons naar het metro station zou brengen. De taxichauffeur vond zichzelf nogal een grapjas en had een vlotte babbel. Tevens heeft deze flapdrol ons extra laten betalen door een rondje te rijden. Hij dacht natuurlijk dat wij niet bekend zouden zijn in deo omgeving, maar dat had hij even mis! Helaas daar gaat je fooi. Volgens ons had hij ook door dat wij in de gaten hadden dat hij om heeft gereden, want hij was daarna aardig stil en de radio ging water harder. SUKKEL!!

Bij het station aangekomen hebben wij de metro gepakt en konden wij vlakbij het hotel uitstappen. Erg handig. en wat een luxe in dit hotel zeg! Arnold vroeg zich af of wij hier wel goed waren. Ja lieverd, dit is echt ons hotel. Inchecken en naar onze kamer dan maar. Wat een kamer zeg, twee mega bedden, lekker ruim, mooie badkamer, grote kluis (dus Arnold hoeft niet meer met de laptop te sjouwen). Zo eerst even wat slaap inhalen, We hadden allebei zeer slecht geslapen de laatste nacht in de camper. ‘s Avonds een hapje gegeten en met de metro richting het Capitool, de naald en het Lincoln monument. Dit is ‘s avonds zo mooi verlicht. We hebben foto’s gemaakt, maar weten nog niet of deze ook goed gelukt zijn (moeten ze nog op de computer bekijken).

Vandaag gaan we waarschijnlijk wat musea bekijken. Morgen en vrijdag gaan we een bezoekje brengen aan Obama en de stad verder verkennen. Er is hier genoeg te zien. Zaterdag zal in het teken staan van de terugreis. Als het goed is vliegen wij ‘s avonds om 18.30 uur (lokale tijd) terug naar home sweet home. Zondag komen wij dan rond 8.00 uur ‘s ochtends (Nederlandse tijd) aan op Schiphol.

Nou dat was het eerst wel even weer. Waarschijnlijk zal ik vrijdag of zaterdag nog even weer wat van ons laten horen. Tot dan!

Groetjes uit DC!

Gerti Mulder
Gerti Mulder
Artikelen: 30