Vancouver

9 t/m 12  juni 2008

Maandag 9 juni 2008:

Nog 1 daggie en dan moeten wij de camper inleveren. Dus vandaag staat onder andere in het teken van schoonmaken. Het is ook echt schoonmaak weer, want de regen komt met bakken uit de lucht vallen. Wij maken de camper vandaag van binnen schoon, de buitenkant doen wij morgenochtend. 

Nadat wij de camper van binnen schoon hebben is het weer ook aardig opgeklaard. Het is droog dus besluiten wij te voet naar het dorpje Tsawwassen te gaan. Tochtje van ongeveer 4 kilometer. Wij zijn droog overgekomen, maar helaas begon het op en gegeven moment weer te regenen en is het niet meer droog geweest totdat wij, uiteraard, weer bij de camper waren. Helemaal doorweekt. Eerst maar eens lekker onder de douche. Verder hebben wij ons voorbereid op morgen: het inleveren van de camper.

Dinsdag 10 juni 2008:

Vandaag is het dan zover, wij moeten de camper weer inleveren. Wij hebben afgesproken dat wij tegen 13.30 uur bij Cruise Canada zouden zijn. Dit werd wat eerder: uurtje of elf haha. Wij dachten namelijk dat wij de camper zelf moesten wassen, maar bij de wasbox aangekomen bleek dat dit netjes voor ons werd gedaan! Nou das makkelijk 🙂 Vervolgens

Vervolgens zijn wij naar Cruise Canada gereden om te vragen of het een probleem is dat wij er nu al zijn in plaats van vanmiddag. Geen probleem, nou dat scheelt weer! Na de inspectie, wat overigens niet veel voorstelt, was het wachten op een taxi die ons naar het hotel brengt wij wij nog drie nachten verblijven. Ah daar is. Spullen inladen en karren maar. Binnen een half uurtje zijn wij bij ons hotel: Best Western Downtown Vancouver. Leuk hotel vlakbij het centrum, dus wat wil je nog meer. Helaas kunnen wij nog niet direct naar onze kamer, dus zijn wij genoodzaakt om het centrum in te gaan. Eigenlijk hadden wij hier helemaal gezin in, wij willen gewoon even lekker op een luxe bedje ploffen, maar helaas, dat moet nog even wachten.

Na een uurtje te hebben rondgelopen zijn wij weer naar het hotel gegaan. Eerst maar even wat eten bij de White Spot. Daarna maar vragen of de kamer al beschikbaar is en ja wij hebben geluk! Zo eerst even relaxen. Tijd om gebruik te maken van de jacuzzi met uitzicht op de skyline van Vancouver. Heerlijk! Verder hebben wij vandaag niet veel uitgespookt. Zo’n rondreis met een camper vergt veel energie, dus wij hadden het wel even gehad. Morgen is er weer een dag.

Woensdag 11 juni 2008:

Vandaag gaan wij bepaalde wijken van Vancouver bezoeken. Wij lopen eerst vanuit ons hotel naar Gasttown. Kijken of wij hier wat souvenirs kunnen vinden. Nou dat valt nog niet mee. Wij besluiten om toch maar even verder te kijken. Vervolgens lopen wij naar China Town. Nou hier hebben wij weinig van gezien. Het was een beetje een ongurige buurt, dus daar waren wij al snel weer vertrokken. Vanuit China Town zijn wij naar Granville Island gelopen. Ook dit was net echt bijzonder. Al met al een behoorlijke stadswandeling gemaakt, helaas geen souvenirs gevonden.

Donderdag 12 juni 2008:

Vandaag gaan wij een bezoekje brengen aan Stanley Park. HET park in Vancouver. Het is een super groot park met vele bezienswaardigheden. Wat ons opvalt is dat je er lekker rustig kunt lopen. Men heeft namelijk een pad voor wandelaars en een pad voor fietsers en skaters. Ideaal! Wij zijn lekker langs het water gelopen, al met al een route van 9 kilometer. Op de terugweg naar ons hotel zijn wij nog even weer via Gasttown gelopen om toch nog wat souvenirs te kopen.