Vervolg op onze uitgebreide Citytrip door de USA en Canada

Zo daar zijn we weer. Gisteren hebben wij een bezoek gebracht aan de hoofdstad van Canada: Ottawa. Mooie stad (gelukkig, omdat Montreal nogal tegenviel). Wij kwamen rond 12.30 uur aan op Ottawa Municipal Campground. Plekje toegewezen gekregen en lunchen maar. N de lunch zijn we naar ‘the office’ van de campground gelopen om te vragen hoe wij het beste naar Ottawa kunnen gaan. Er bleek zo’n 3 mile van de campground een grote parkeerplaats te zijn met busstation. Nou ideaal. Dus zijn we met de bus naar Ottawa Downtown gegaan.

Eenmaal in Downtown eerst even uitgevogeld hoe laat we terug kunnen. Nou dat is geen probleem, de laatste bus gaat om een uur of kwart voor drie ‘s nachts. Nou ik persoonlijk denk dat wij wel een paar bussen eerder nemen. Daarna een bak koffie en thee gescoord bij de Starbucks en op pad maar! We zijn op zoek gegaan naar een informatiecentrum om in het bezit te komen van een plattegrond. Met voldoende informatie zijn wij op pad gegaan. Ottawa is een mooie stad met vele mooie oude gebouwen die wel tot hun recht komen! We hebben dan ook een mooi stuk van de stad te voet afgelegd, ondanks het zware gevoel in onze bovenbenen van de conditietest van ons bezoek aan Montreal!

Ons diner hebben wij genuttigd in de D’Arcy Mc Gee’s Irish Pub. Lekker gegeten, maar de muziek had wel iets zachter gemogen, haha. Na ons avondeten nog een wandeling langs de Ottawa River gemaakt en rond 20.00 uur vonden wij dat het genoeg was voor vandaag. Tijd om terug te gaan naar de camper. Al met al een leuke dag met vele bezienswaardigheden en een lekker weertje.

Vandaag stond er weer een lange rit van zo’n 500 kilometer op de planning: van Ottawa naar Toronto. Tegen 16.00 uur waren wij op de camping. Verder weinig bijzonders gedaan. We sparen onze energie voor morgen. Dan gaan we de stad in. Eens kijken hoe Toronto er vanaf de CN Tower uit ziet.

Onze belevenissen in Toronto horen jullie z.s.m.

Groetjes,

Arnold & Gerti

Gerti Mulder
Gerti Mulder
Artikelen: 30