Montreal

Vanmorgen heb ik heerlijk uitgeslapen! Het was 8.45 uur toen ik ontwaakte. Arnold zat al lang en breed buiten in het zonnetje te lezen. Echt heerlijk weer was het (eindelijk). Na het ontbijt zijn wij richting het centrum van Montreal vertrokken. We hebben de camper op een grote parkeerplaats gedumpt en zijn met de metro afgezakt naar Downtown Montreal. Mijn eerste indruk: 1 grote bouwput. Man, ze zijn ook overal aan het bouwen! En ze hebben zeer binnenkort twee weken lang een of ander muziekfestival, waarvoor men nu al het nodige aan het opbouwen was. Wat ons opviel was dat de oude gebouwen die hier nog staan omringd zijn door nieuwbouw. Erg jammer, want deze oude gebouwen komen zo totaal niet tot hun recht.

Na genoeg gezien te hebben van Downtown zijn we richting Old Montreal gelopen. De naam zegt het al: oude gebouwen! Wel mooie gebouwen. Na de lunch zijn we nog richting de haven gelopen en hebben ‘het horloge’ beklommen. Wel geteld 192 traptreden: goede conditietest.

Na deze conditietest zijn we met de metro naar Park Jean-Drapeau gegaan. Dit is een klein eilandje bij Montreal. Hier ligt ook het circuit waar aankomend weekend de Formule 1 plaatsvindt. Dachten wij even het circuit te kunnen bezichtigen, maar helaas. Is van 5 juni t/m 14 juni gesloten i.v.m. de race. Das nou jammer! Dus helaas ook geen foto’s van het circuit.

Na nog een stukje rond gelopen te hebben zijn we weer met de metro richting de camper gegaan. Ideaal zo, geen getrek met zo’n camper in de stad! Wat vonden wij van deze stad? We waren niet echt onder de indruk. Morgen gaan we naar Ottawa, de hoofdstad van Canada. Eens kijken wat daar allemaal te zien is.

O ja, het weer was vandaag stukken beter: lekker zonnig, af en toe een bui(tje). Voor de komende dagen ziet het er ook gunstig uit!

Nou ik zou zeggen: tot het volgende verslag!

Groetjes uit Montreal

PS: het uploaden van de foto’s duurt echt 2 lang 2 breed, dus helaas nog geen foto’s van Montreal. Hoop dat dit op de volgende camping beter gaat.

Gerti Mulder
Gerti Mulder
Artikelen: 30