Quebec

Zo zeg wat een takke weer was het de afgelopen twee dagen. Regen, regen, regen, wind, wind, wind en nog eens regen, regen, regen. En erg koud (13 graden)! Zaterdag vonden wij het niet zo erg, aangezien wij toen toch een heel stuk moesten rijden. Maar zondag hebben wij Quebec City bezocht en tja, dan wil je wel graag droog weer hebben. Toen wij van de camping vertrokken was het droog, wel bewolkt, maar in ieder geval DROOG! Rond een uur of twaalf begon het te regenen en er leek geen einde aan te komen. Helaas konden wij ook niet terug naar de camping, want wij hadden gebruik gemaakt van de shuttleservice op de camping. Zij brengen en halen je dan (erg handig, want dan hoef je zelf niet met de camper in zo’n stad te rijden/zoeken). We zijn ‘s morgens om 9.00 uur vertrokken en werden pas om 18.30 uur weer opgehaald. Nou ja, dan maar het beste er van zien te maken.

Ik, Gerti, dacht slim te zijn om een rondleiding door de Citadelle (nu nog in gebruik door Royal 22nd Regiment) te gaan doen zodat wij droog konden lopen. Nou NIET DUS. Het gros van de rondleiding (duurde een uur) ging buiten om. Lang leve de capuchon van mijn trui! Gelukkig vond Arnold de rondleiding interessant, ik niet zo, ben niet zo’n historicus, haha.

Na de rondleiding zijn we naar de haven gelopen. Daar lagen een aantal marineschepen, om precies te zijn: 1 Amerikaanse, 1 Deense, 2 Duitse en 1 Canadees schip. Helaas konden wij niet aan boord van 1 van de schepen (wij dachten dat dat wel kon). Tja toen was het nog maar drie uur/half vier. Wat zullen wij eens gaan doen? Ach doe eens gek, laten we eens een hapje gaan eten. Waren we weer ongeveer anderhalf uur onder de pannen.

Na het eten zijn wij teruggelopen naar de plaats waar wij weer opgepikt zouden worden. Helaas moesten wij nog wel een uurtje wachten. Van al dat wachten en de regen werden wij aardig melig, waardoor wij het spelletje wel/geen string hebben gedaan en een aantal foto’s van ons tweetjes hebben gemaakt. Helaas kan ik jullie die nog niet laten zien. Ze staan op mijn telefoon en ik het kabeltje daarvan niet bij mij…Deze houden jullie nog tegoed!

Vandaag (7 juni) hebben wij Quebec achter ons gelaten en zijn wij naar Montreal gereden. Rond een uur of één waren wij op de plaats van bestemming. Tijd voor de lunch en de was. Terwijl de was lekker buiten hangt te drogen, genieten wij van het zonnetje met een boekje en de laptop erbij!

Nou dat was het wel weer voor vandaag. Morgen gaan wij Montreal onveilig maken en woensdag vertrekken wij richting Ottawa, de hoofdstad van Canada.

Ik zal nog even wat nieuwe foto’s plaatsen zodat jullie ook weer wat nieuwe plaatjes te bekijken hebben!

Toedels!!!

Gerti Mulder
Gerti Mulder
Artikelen: 30