Bar Harbor

Daar zijn we dan eindelijk weer!

Het internetten op de campgrounds wil maar niet lukken om wat voor vage reden dan ook. We zitten nu in een diep op Bar Harbor. Hier kunnen wij wel draadloos internetten. Strange, verry strange! Maar goed, ik had woensdag al even een verslag in Word getypt, deze zal ik hieronder plaatsen. Voor vandaag staan er wat wandelingen op het programma. Het is gelukkig super mooi wandelweer. Gisteren was een slechte dag: regen, regen en nog eens regen. Tja je kunt niet alles hebben! Dus nu het verslag van een paar dagen terug. Hoop dat ik snel weer wat kan plaatsen. Zal waarschijnlijk vanuit Quebec zijn!


Verslag Boston en eerste dag camper

Daar zijn we weer!

Helaas gaat het internetten nog niet helemaal zoals ik wil. Zitten we op een campground met free Wi-fi, krijg ik geen verbinding. En als ik dan eindelijk verbinding heb wordt ik er binnen no-time weer afgegooid. Of ik heb wel verbinding maar kan op geen enkele site… Mocht iemand tips hebben, dan hoor ik het graag! Voor nu maar een verslag in Word typen en die plaats ik dan zodra ik op het net kan.

Volgens mij was het laatste verslag over onze laatste dag in New York en de reis naar Boston. Nou inmiddels hebben wij Boston ook al weer verlaten. Wat een verschil met New York zeg! Hier is het dan gewoon rustig. Wel lekker hoor! Helaas hebben wij niet zo super veel gezien van de stad. Zoals ik al in mijn laatste verhaal heb verteld moesten wij dinsdagmorgen eerst tickets zien te scoren voor de honkbalwedstrijd Red Sox – Oakland. We hadden geluk en hebben tickets kunnen bemachtigen. Eerst weer terug naar het hotel gelopen en onderweg denken wat we gaan doen. Het was weer zo vies warm dat ik (Gerti) niet zo heel heel zin had om grote afstanden te gaan lopen (en ik had super zere voeten….). Fiets huren en dan de stad bekijken? Ach nee, we lopen gewoon een stukje en dan zien we wel. Arnold wilde graag de Freedom Trail lopen, ik wat met tegenzin… De warmte werd ‘s middags gevolgd door een flinke regen en onweersbui. Nou lekker hoor, daar zit ik al helemaal niet op te wachten! Uiteindelijk hebben we besloten om maar terug te keren naar het hotel en ons gereed te maken voor de honkbalwedstrijd.

Wat een belevenis zeg zo’n wedstrijd en wat een massa mensen komen er op af. We hadden goede plekken en zaten ook lekker droog. De wedstrijd begon een half uurtje later dan gepland in verband met de regen. In het begin van de wedstrijd leek het er niet op dat Boston zou gaan winnen. Oakland stond namelijk al snel voor met 4 punten. Maar na een homerun van de Red Sox was het opeens 4-3. Daarna bleven ze goed spelen en uiteindelijk hebben de Red Sox gewonnen met 4-9. Het is wel een lange zit zo’n wedstrijd. Tegen 19.30 uur zijn ze begonnen en tegen 23.00 uur was het gedaan. Maar wij hebben er zeker geen spijt van dat we hier naar toe zijn gegaan.

Vandaag, woensdag 2 juni, konden wij onze camper ophalen. Het was de bedoeling om in de ochtend nog een Duck-tour te gaan doen, zodat wij toch nog het e.e.a. van Boston zouden zien. Maar het was tot 12.30 uur al helemaal uitverkocht. Tja, jammer maar helaas, maar dat werd ons te laat omdat wij de camper ook nog moesten ophalen en al een stuk richting Bar Harbor wilden rijden. Dus eigenlijk moeten wij ook nog weer een keer terug naar Boston.

Het hotel heeft voor ons een taxi naar het station geregeld zodat wij met de trein naar het plaatsje Middleboro zijn gegaan. Cruise America zou zorgen dat er een taxi voor ons klaar zou stond die ons naar hun toe zou brengen. Deze taxi liet echter even op zich wachten. Arnold begon al te twijfelen of wij wel naar het goede plaatsje waren afgereisd, haha. Na een half uurtje wachten kwam daar eindelijk onze taxi aan. Poosje later stonden wij oog in oog met onze camper voor de komende twee weken. Lekker compact dit keer! Na enige tekst en uitleg konden wij dan eindelijk op pad. Omdat Bar Harbor zes uur rijden was vanaf de plek waar wij de camper hebben opgehaald, hebben wij er voor gekozen om ongeveer op de helft van de rit een camping te gaan zoeken om te overnachten. Wij staan dan nu in Saco op een KOA-campground. Morgen gaan wij verder naar Bar Harbor.

Voor vandaag is het welletjes geweest. Het is hier nu 22.55 uur. Tijd om lekker te gaan slapen. Hoop dat ik in Bar Harbor weer gewoon kan surfen.

Gerti Mulder
Gerti Mulder
Artikelen: 30